Paarden als spiegel

Wat is paardencoaching?

Praktisch, concreet, met plezier en op maat. In kleine groepen of één-op-één lekker bezig zijn in de buitenlucht, terwijl je ontdekt waarvoor jij in beweging komt!

Hoe werkt het?

Paardencoaching, hoe werkt dat?

Als geen ander voelen paarden gedrag en emoties aan. Ze reageren daar meteen op. Paarden zijn daarmee geweldige leermeesters omdat paarden als spiegel werken. Ze helpen je met het blootleggen van de kern van verschillende emotionele of psychische problemen.

Hun taal is lichaamstaal; ze geloven niet in mooie praatjes terwijl gevoelens weggestopt worden. Een paard voelt deze tegenstrijdigheid, kan daar niets mee en zal bijvoorbeeld bij je weggaan. Een paard wil een heldere, eenduidige boodschap.

Hoe dat komt?

In hun genen zijn paarden nog altijd prooidieren en daarmee kwetsbaar. Dus ze zijn gevoelig voor de kleinste signalen van onveiligheid. En dat geldt niet alleen voor hun kuddegenoten, maar ook voor ons mensen. Ze hebben een soort zesde zintuig voor onze emoties en intenties.

Paarden als spiegel: leer jezelf beter kennen

Als jij je anders voordoet dan je je voelt, is dat verwarrend voor het paard. Maar ook voor jezelf. Daardoor zul je tegen problemen aanlopen en in het dagelijks leven, in je werk of in je relaties. Doordat paarden reageren op wat er van binnen bij je omgaat, kom je snel bij de kern van waar je vastloopt.

Door met paarden als spiegel te werken, krijgen we de kans om onszelf beter te leren kennen. Ze laten ons zien waar we vastlopen, waar die innerlijke onbalans zit. Geen verborgen agenda, geen excuses. Gewoon de pure waarheid. Dat is de kracht van paardencoaching.

Paarden als spiegel

Spiegelen met paarden: voor wie?

Soms zit je vast in een bepaald patroon. Iets wat voor jou heel normaal is en wat je wellicht niet eens door hebt. Maar er komt een punt dat je obstakels ervaart. Je voelt stress, relaties lopen niet, je bent jezelf niet helemaal. Kortom het stroomt niet lekker… je bent uit je flow.

Dan is paardencoaching een uitkomst. Juist in een therapiekamer is het soms lastig te ontdekken waar bepaalde obstakels zitten. En daar zit precies het verschil in deze aanpak. Alleen al door buiten bezig te zijn kom je in een andere mindset. Is het makkelijker om uit je comfort zone te stappen en tot nieuwe inzichten te komen.

Dus spiegelen met paarden is op veel gebieden een oplossing. Voor iedere jongere of volwassene die verder wil komen. Voor wie wil ontwikkelen. Voor wie er klaar voor is om op een eerlijke manier naar zichzelf te kijken.

Spiegelen met paarden: Iets voor jou?

Maak kennis!

Loop je vast en kom je er zelf niet verder mee? Door coaching met de paarden krijg je inzicht in jezelf en wat jou uit balans brengt. Je wordt weer krachtiger. Je ontdekt hoe je met situaties om kan gaan. Je groeit! Benieuwd of het ook geschikt voor jou is?